Ruimtevaart en basisschool

Links naar allerlei instanties en website met interessante informatie over ruimtevaart, te gebruiken in het onderwijs

Ruimte kleurplaten en cijferplaten

Lespakketten – ESERO – Ruimtevaart in de klas
www.ruimtevaartindeklas.nl/lespakketten

Ruimtevaart en sterrenkunde worden inzichtelijk gemaakt met de lessen van ‘Ruimtevaart in de klas’ voor VO. Overzicht 40 lessen . PO. Reis door de ruimte. Leerlingen komen alles over ruimtevaart en sterrenkunde te weten met de lespakketten van “Reis door de ruimte”. Overzicht 80 lessen . PO. Ruimteschip Aarde PO.

Lesmateriaal voor op school – NEMO Science Museum

https://www.nemosciencemuseum.nl/…/lesmateriaal/ruimtevaart-en-sterrenkunde

Leerlingen komen alles over ruimtevaart en sterrenkunde te weten met “Ruimtevaart in de klas”. De 80 lessen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8 en bevatten behalve een leerkrachtenhandleiding met achtergrondinformatie en tips ook een ‘doeblad’ voor in de klas. Het beeldmateriaal kan direct vanaf de website op het digitaal schoolbord getoond worden.

https://www.rug.nl/…/basisscholen/voor-leerkrachten/ruimtevaart-in-de-klas

Tijdens de cursus Ruimtevaart In De Klas van ESERO gaan we op reis naar de ruimte en ontdekt u hoe u ruimtevaart een plekje kunt geven bij uw wetenschaps- en technieklessen. Behalve veel extra kennis over het onderwerp, krijgt u tal van lesvoorbeelden die u direct in de klas kunt toepassen.

https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/…/techniek-en-wetenschap/ruimtevaart.html

Basisschool groep 7-8. Boeken. Raketten Heleen Schoone Ruimtestations Mark Traa Astronaut … Ruimtevaart bron: Schooltv/Het Klokhuis. Raket bron: Schooltv/Het Klokhuis. Ruimtevaartonderzoek bron …

https://basisonderwijs.online/lespakket-ruimtelessen-space-expo-ruimtevaart-astronaut…

Ontdek de geheimen van het heelal en de ruimtevaart! Bekijk de ruimtelessen van Space Expo voor groep 1 t/m 8. Het onderstaande lesmateriaal is los te gebruiken.

 

Lespakket: Ruimtevaart in de klas – basisonderwijs.online

https://basisonderwijs.online/lespakket-ruimtevaart-in-de-klas.html

Meer informatie over Ruimtevaart in de klas. Leerlingen komen alles over ruimtevaart en sterrenkunde te weten met “Ruimtevaart in de klas”. De lessen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8 en bevatten behalve een leerkrachtenhandleiding met achtergrondinformatie en tips ook een ‘doeblad’ voor in de klas.

 

 

 

https://www.proefjes.nl/trefwoord/zwaartekracht

Lijst met proefjes over zwaartekracht. Hoe makkelijk kun je sinaasappels optillen? aangekomen fruit. Kun jij een stapel boeken omver blazen?

www.esa.int/Education/Reis_door_de_ruimte_in_80_lessen

Het bronnenboek Reis door de ruimte in 80 lessen bevat lessen over ruimtevaart en sterrenkunde voor het primair onderwijs. Het gebruikt het inspirerende thema ruimtevaart en sterrenkunde om basisschoolleerlingen en hun leerkrachten te interesseren in wetenschap en techniek.

https://www.basisschoolmateriaal.nl/Groep-3/foto’s/ruimtevaart.html

Basisschoolmateriaal is de grootste website voor al uw lesmateriaal voor het basisonderwijs. U kunt een abonnement nemen, zodat u een jaar lang materiaal kunt downloaden.

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs/lesmateriaal-po

Haal bijvoorbeeld ruimtevaart in de klas, doe proefjes met Prof. Dr. Testkees of laat leerlingen naar hun talenten voor wetenschap en technologie kijken. Maakkunde Groep 1-8. Lesmethode voor ontwerpen en onderzoeken Tech in de klas Groep 4-8. Leerkrachtenhandleiding Tech in de klas

https://spreekbeurten.info/ruimtevaart.html

In 1606 maakte de Italiaan Galileo een kleine telescoop en keek ermee naar de hemel. Het verbaasde hem hoeveel meter je ermee kon kijken. Hij kon veel meer zien dan ooit iemand voor hem had kunnen zien. In de loop van de tijd bouwden de onderzoekers steeds grotere en betere telescopen waarmee ze steeds verder het heelal in konden kijken. Ze ontdekten steeds meermeer lezen

 

Kinderpleinen (RUIMTEVAART)

www.kinderpleinen.nl/showPlein.php?plnId=142

Ruimtevaart op de basisschool – Kennisnet: Informatieve sites over de ruimtevaart: Met veel onderwerpen om op door te linken ESA. Europese Ruimteorganisatie. NJRS. Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde. Kennislink. Kennislink maakt populair wetenschappelijke informatie toegankelijk voor een breed publiek)

www.kinderpleinen.nl/projecten-en-projectlessen-voor-het-onderwijs

Mooie projectlessen kant en klaar voor het onderwijs alfabetisch gerangschikt. Projectlessen, kijk ook of er een Plein van is voor meer informatie en mogelijkheden.

https://www.jufjanneke.nl/wordpress/de-ruimte-in

De komende periode werken we over het thema: de ruimte in. Hoe kom je daar? Kun je daar leven? Is er leven op de planeten? Hoe ziet het er uit? Veel vragen om een antwoord op te vinden met elkaar! Ontwerpschema Hier kun je een groepsplan/ontwerpschema downloaden. Alle activiteiten zijn onderverdeeld en in de lege… Lees meer »

https://www.klassenteksten.nl

Lezen is leuk als het gaat over onderwerpen waar je wat mee hebt of nieuwsgierig naar bent! Op Klassenteksten.nl hebben we een digitale tekstenbank opgebouwd van al meer dan 1000 leesteksten.

 
Chat hier met secretariaat van de NVR